top of page
sgl-yläbanneri5.png

Valtavan kokoinen UFO kuvattu Suomessa 2021 loppuvuodesta

Suomessa moottoritiellä, 4-tiellä, jossain Hartolan kohdalla kuvatulla videolla näkyy mahdollinen avaruusalus. Kiekkomainen alukselta vaikuttava kohde kuvattiin joulukuussa 2021. Alukselta näyttävä objekti näyttää pyörivän taivaalla. Video kuvattiin liikkuvasta autosta. Kohde näyttää valtavalta ja sen kooksi kuvaaja arvioi olevan 1km läpimitaltaan. Pyörivä objekti on kuvattu yö/ilta-aikaan kännykkäkameralla.

Valtava UFO Suomi Hartola
Kuvakaappaus videon liikkuvasta kuvasta. Pyörivä himmeli vilisi mm. katuvalojen takana. Katso alla oleva video, nähdäksesi objektin tarkemmin...

Suomen lisäksi vastaavanlaisia on nähty hiljattain muuallakin päin maailmaa. Jyrki Pykäri, Valo Youtubekanavalta esittelee kyseistä hänelle lähetettyä videota, videolla kohdassa 4:41 ja itse video tulee kohdassa 5:30.

Videon kuvaaja kuuluu videolla sanovan "Ei jumal*ut, mitä h***ettiä toi on?", hämmästellessään kuvaan tullutta, alukselta näyttävää valoshowta. Yhden suomalaisen kertomuksen mukaan vastaavanlainen ilmiö on havaittu myös Hollolassa vuonna 2016, tällöin tosin se oli paljon pienempi, mutta oli jättänyt laskeutuessaan palojäljet nurmikkoon. "Jäljet olivat saavin pohjan kokoisia ja heinä oli palanutta siinä kohtaa" hän kertoo. Mitä mieltä sinä olet tästä maailmalla kuvatusta alukselta vaikuttavasta objektista? Voisiko se olla aito alus? Jos se on alus, niin miltä planeetalta sen matkustajat ovat kotoisin? Mielestäni elämme selvästi enemmän ja enemmän herättelyaikaa, jossa ihmiskuntaa herätellään Maan ulkopuolisten hyväntahtoisten avaruussukulaistemme todellisuuteen. Tämä keissi ei välttämättä ole yksi projekteista, mutta avaruustyypit ovat kiinnostuneita evoluutiostamme ja kulttuuristamme. Monet heidän viesteistään ovat diplomaattisia ja he ovat meitä selvästi henkisesti kehittyneempiä. Näyttäytymiset kertovat hyväntahtoisuudesta, julkista isompaa laskeutumista ei vielä suoriteta, koska se aiheuttaisi paniikkia ja epätasapainoa, sen takia olemme vielä herättelyvaiheessa, kunnes ymmärrämme, että 1: He ovat todellisia 2: He ovat hyväntahtoisia 3: Ei ole mitään pelättävää. Lisää vastaavanlaisia tapauksia. Kuvattu viime vuoden lopulla, Pettersonissa New Jerseyssä.

Kuvattu viime vuoden lopulla Californiassa, lähellä Chino vuoria.

Mahdollinen selitys suomivideolle. Yksi suomivideon nähneistä on sitä mieltä, että kyseessä voisi olla jonkinlaisten mainosvalojen heijastus pilveen: "Nämä ovat tyypillisiä mainostarkoituksessa tehtyjä valoefektejä matalalla oleviin pilviin, josta heijastuu valo" mies kommentoi SUFOB Facebook-ryhmässä. Kuvauspaikka on moottoritie Hartolan alueella. Hartola on pieni 2604 ihmisen kunta, joka on päijät-hämeen pienin kunta. Mainosvalot on kohdistettu yleensä kaupunkialueen taivaalle, ei tienvarren pilvistöön. Isommissa kaupungeissa, kuten esim. Turussa on mainosvaloja, jotka voidaan ohjata pilviin. Itse olen nähnyt Turussa ylös taivaalle kohdistettuja valokeiloja/mainosvaloja (sininen pyöreä alue, ei liikettä), mutta kyseessä oli paljon pienempi valo ja muodostelma oli erilainen. Näen mainosvalojen mahdollisuuden pienenä, kun ottaa huomioon kuvausalueen, mutta asia pitäisi varmistaa vielä joltain Hartolalaiselta. FB:ssä toinen kommentoija kertoo nähneensä samanlaisen valoilmiön Joroisten Jari Pekka huoltoasemalla. Hänen mukaansa kyse on nimenomaan mainos/spottivaloista. "Olikohan tuo video milloin kuvattu? Viime syksynä/talvella Joroisten Jari Pekassa noita valoja heijastettiin taivaalle. Tänä syksynä niitä ei ole näkynyt" hän kommentoi. Myös Egpytissä kuvattiin samanlainen ilmiö jonkin aikaa sitten. Kyseinen kuva pääsi FB:ssä kohtuu viraaliksi nopeassa ajassa.

Onko sinulla lisätietoja tapaukseen liittyen? Minkälaneni spottivalo voisi olla kyseessä? Onko Hartolan alueella 4-tiellä taivaalle kohdistettuja spotti/mainosvaloja vai ei? Olen tällä hetkellä myös etsimässä lisää vastaavia videoita maailmalta. Olen nähnyt ainakin vielä yhden vastaavan, joka oli näöltään vielä lähempänä tätä Suomessa tapahtunutta. Jos tiedät vastaavanlaisia videoita, tai niitä tulee itsellesi vastaan, tai sinulla on muita lisätietoja keissiin liittyen, niin laita linkkiä/viestiä osoitteeseen wespafin(ät)gmail.com (korvaa (ät) @ -merkillä). EDIT: 20.10.2022 klo 17:48, artikkeliin lisätty kaksi vastaavanlaista videota viime vuoden lopulta. EDIT 2: 20.10 klo 20:13, lisätty artikkeliin tietoa 2016 Hollolan tapauksesta. EDIT 3: 20.10 klo 21:16, lisätty yhden videon katsojan arvio mainosvaloista. EDIT 4: 20.10 klo 22:39, lisätty kuva Egyptin tapauksesta. EDIT 5: 21.10 klo 0:23, lisätty lisätietoa Hartolasta, kuvauspaikasta sekä spottivalojen todennäköisyydestä. EDIT 6: 21.10 klo 2:23, lisätty tietoa Joroisten Jari Pekan mainosvaloista, FB:ssä annetun kommentin kera ja muokattu myös artikkelia kohdasta, jossa mainittiin avaruustyypeistä. Lähteet: youtube.com/watch?v=aOpN-iYTcuI, youtube.com/watch?v=Mj3fBatWPaQ, youtube.com/watch?v=RFFmBsJNVYI, fi.wikipedia.org/wiki/Hartola

Haluatko Suomen Galaktisen Liiton jäseneksi? Lisää mielenkiintoisia avaruuskulttuurijuttuja SGL:n jäsenlehdillä. Vuosijäsenenä saat jäsenyysaikana ilmestyvät jäsenlehdet sekä ennen jäsenyyttäsi ilmestyneet lehdet (e-lehtinä/PDF), jäsenkortin sekä muita etuja (mm. eksklusiivisia kanavointivideoita ja äänitteitä).

4 121 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page