top of page
sgl-yläbanneri5.png

Aurinko on aktivoitunut - X1-luokan purkaus havaittu ja lisää tulossa

Päivitetty: 7. lokak. 2022

Aurinko lähetti voimakkaan auringonpurkauksen muutama päivä sitten. Sunnuntaina lokakuun 2 päivänä NASA:n Aurinko-observatorio (Solar Dynamics Observatory) havaitsi voimakkaan X1-luokan purkauksen, jonkalaista ei ole nähty kuukausiin.

Kahden päivän jälkeen tästä purkauksesta, lokakuun 4 päivä Bangladesissa koettiin valtava sähkökatko, joka katkaisi sähköt 140 miljoonalta ihmiseltä.

"Lähetyslinja katkesi pois päältä jossain päin itäistä osaa maata, jota kohtasi kenttähäiriö, jossa kaikki voimalaitokset katkesivat pois päältä ja sähköntuotanto katkesi Dhakassa, Chittagongissa, Sylhetissä, Barisalissa ja Mymensinghin osavaltioissa" raportoi The Tribube. Virallisesti vian aiheuttajaa ei tiedetä. Bangladeshin media kertoo, että vian aiheuttaja on mysteeri. Voisiko syynä olla kaksi päivää ennen Auringosta lähtenyt X1-luokan purkaus? On tunnettua, että isot auringonpurkaukset voivat aiheuttaa katkoja mm. satelliittiliikenteessä, GPS-järjestelmissä ja elektronisissa laitteissa. Voi siis olla, että kyseinen auringonpurkaus aiheutti Bangladeshin massiivisen sähkökatkon. Voi olla myös mahdollista, että isommat purkaukset voisivat aiheuttaa pitemmän globaalin katkon ja täten tulevaisuudessa katkaista sähköt esim. kolmeksi vuorokaudeksi Maapallolla (3 days of darkness?). 20.9.2022 kerroimme Wespan Youtubekanavalla sekä myöhemmin täällä Suomen Galaktisen Liiton sivujen artikkelissa, että suuri auringonpurkaus on tulossa ja se voi tulla hyvinkin pian. Kerroimme mitä kaikkea se voi saada aikaan. Kun saavutamme X10-X50 tason purkauksen, niin siirrymme uuteen aikakauteen, mutta jo nyt tulevat energiat vaikuttavat pikkuhiljaa mm. DNA:hamme ja tästä johtuen erilaisia ns. ylösnousemisoireita saattaa olla koettavissa. Viime kuun lopulla, 21.09.2022 Anita De Coteau sai kysymyksen liittyen auringonpurkauksiin, Totuuden Etsijöiden lähetyksessä ja ennusti suurta purkausta juurikin lokakuulle. Tämä ennustus siis osuikin toteen heti lokakuun ensimmäisinä päivinä. Toinen iso purkaus, tällä kertaa valtavan kokoinen, 200 000 km pitkä purkaus tapahtui 4 lokakuuta ja sen arvioidaan saapuvan maahan 8 lokakuuta. Normaalisti purkaukset mitataan C ja M asteikolla, mutta harvoin koemme isompia X-luokan purkauksia. Lokakuussa tapahtunut ensimmäinen purkaus oli asteikoltaan X1 ja on mahdollista, että koemme lähitulevaisuudessa, ennustetun X10-X50 purkauksen. Vaikuttaa siltä, että Aurinko on aktivoitunut ja täten suurempia purkauksia voi mahdollisesti tulla lisää piankin. Nämä voivat aiheuttaa radioliikenne- sekä sähkökatkoksia eri puolella maailmaa.


Lisää Auringonpurkauksen taustoista, vaikutuksesta Maapalloon ja ihmisiin aiemmassa artikkelissamme. Lähteet: forbes.com, nasa.gov, tech.hindustantimes.com, outlookindia.com.

Haluatko Suomen Galaktisen Liiton jäseneksi? Lisää mielenkiintoisia avaruuskulttuurijuttuja SGL:n jäsenlehdillä. Vuosijäsenenä saat jäsenyysaikana ilmestyvät jäsenlehdet sekä ennen jäsenyyttäsi ilmestyneet lehdet (e-lehtinä/PDF), jäsenkortin sekä muita etuja (mm. eksklusiivisia kanavointivideoita ja äänitteitä).

401 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page