top of page
sgl-yläbanneri5.png

TekniikanMaailmassa väärää tietoa olentojen muumioista - Mistä on kyse?

Päivitetty: 18. syysk. 2023

Tekniikan Maailman nettijulkaisussa käytiin Meksikossa esitettyjen olentojen ruumiiden esittelyä skeptisesti läpi. Se on toki hyvä, että asiaa katsotaan skeptisesti, mutta artikkelin perustelut ontuvat ja eivät perustu tieteeseen. Valitettavasti nyt monet amatöörit ja muut spekuloivat aihetta, vaikka eivät ole olentoja sormellakaan tutkineet. Käyn muutamia uutisen virheellisiä pointteja läpi TM:n uutisesta. Keltaisella on lehdessä kirjoitetut kohdat, joita kommentoin tarkemman tiedon valossa alla valkoisena tekstinä.


1: Ensinnäkin koko otsikko "Tiedeyhteisö sanoutuu irti ´avaruusolioista´, joita esiteltiin Meksikon kongressille – ´Koko juttu on hyvin häpeällinen´" on sensaatiohakuinen.


Otsikko on vain yhden henkilön mielipide, se ei kuvaa tiedeyhteisöä. Olentoja oli tutkimassa iso tiimi, yhden ulkopuolisen henkilön mielipide ei sitä kumoa, eikä edusta tiedettä.


2: "Hän sanoi työskennelleensä Meksikon kansallisen yliopiston kanssa humanoidien tutkimiseksi. Yliopisto ehti nopeasti Maussanin esityksen jälkeen kiistää tämän väitteen, The New York Times kertoo. Tiedotteessa painotettiin, etteivät yliopiston tutkijat ole koskaan tutkineet kyseisiä humanoideja. Sen sijaan yliopisto on suorittanut radiohiiliajoituksen asiakkaan – Maussanin – vuonna 2017 toimittamasta näytteestä."


Tässä on siis selvästi mennyt pupu pöksyyn kun asiasta koitetaan vieläkin muka tehdä naurunalaista tai sitten asiasta on uutisoitu tarkoituksella virheellisesti. Yliopisto siis kiistää, että olisi tutkinut humanoideja, mutta kuitenkin painottaa, että oli tehnyt radiohiiliajoituksen näytteestä. Se siis kiistää, mutta on tutkinut. Olentoja on tutkittu useissa eri maissa, Meksikon lisäksi mm. Kanadassa, jossa on DNA-näytteiden tutkimuksiin parhaiten erikoistuneita laitoksia, jossa DNA:ta on tutkittu. Kukaan ei ole väittänyt, että kaikki tutkimukset olisi tehty Meksikon yliopistossa, vaan niin Gaian tutkivassa dokumenttisarjassa aiheesta, kuin itse konferenssissakin on selvästi kerrottu tutkijoita olevan useita, useista eri maista ja laitoksista.


3: "Eikä sovi unohtaa, että Maussan on väittänyt aiemminkin löytäneensä Perusta avaruusolioita. Vuonna 2017 löytyneitä viittä ruumista esiteltiin maksullisella Gaia.com-sivustolla julkaistulla videolla, joka on tunnettu salaliittoteorioiden levittämisestä, Forbes kirjoittaa. Videolla esitellyt ruumiit muistuttivat hyvin paljon Meksikon kongressille tiistaina esiteltyjä, mutta ne olivat suurempia."


Tässä on faktat hukassa, eivätkä selvästikään tiedä mistä puhuvat. Gaia.com on ollut rahoittamassa tutkimusta ja dokumentoinut tutkimuksia useiden vuosien aikana. Nämä kaksi pientä ruumista ovat osa useampaa ruumista joita Perusta löydettiin vuonna 2017, siellä oli siis useita isompia ja pienempiä muumioita, joista kahta pientä konferenssissa esiteltiin. Kyseessä on siis samat ruumiit, jotka ovat osa isompaa kokoelmaa.

Gaia Nazcan muumioista
Ote Gaian, Nazcan muumioita käsittelevästä osiosta. Kuten näemme, ylhäällä on yksi isommista ja alhaalla muutamia pienemmistä.

Suurimpia olentoja konferenssissa ei esitelty. Olennot ovat kuitenkin löydetty samalta alueelta. Suuremmat olennot ovat mahdollisesti vanhempia ja nämä pienemmät ovat mahdollisesti niiden lapsia (sukulaisuutta ei ole varmistettu). Ainakin yhden olennon vatsasta on löydetty myös munia, joita tutkittiin topografialla, niiden sisällä näyttää olevan orgaanista massaa joka on sikiön muodossa. Yksi niistä on siis mahdollisesti haudattu raskaana. Voi myös olla, että pienemmät ovat eri lajia suurempien kanssa.


4: "Myöhemmin pidetyssä paljastustilaisuudessa esitelty yksittäinen ruumis oli oikeasti kuolleen ihmispohjan ruumis. Humanoidit oli NY Timesin mukaan tehty käyttäen ihmisen ja eläinten luita, kasvikuituja ja liimaa."


Tällaiset pohjattomat väitteet on kumottu, niin tuossa konferensissa ja siinä esitetyillä todisteilla, sekä Gaian dokumenttisarjassa, jossa tutkimuksia on seurattu. Kukaan olentoja fyysisesti tutkinut ei väitä niitä ihmispojan ruumiiksi, röntgenkuvista näkee tyhmempikin, ettei ne ole ihmispojan ruumiita. Nämä pohjattomat väitteet ovat amatöörien spekulaatiota, jotka eivät ole koskeneet olentoihin sormellakaan, saatika kuluttaneet niihin oikeaa tutkimusta. Kyseessä on pelkkä mutuilu jossa poukkuillaan ihmispojan ruumiista, kokoelmaan eri eläinten luita. Mikään ei kuitenkaan todista, että olisi kumpikaan kyseessä, päinvastoin. Päälystysmateriaali on myös käynyt kemiallisen tutkimuksen läpi.

Kadmiumkloridi
Slaidi konferenssista - Olennot oli päälystetty Kadmiumkloridilla

Olennoissa ei ollut tavanomaista muumiointiin käytettävää ainetta, eikä liimaa, vaan Kadmiumkloridia, joka selvisi tarkemmissa kemiallisissa tutkimuksissa. Kokoelma eri eläinten luista on muutenkin naurettava väite kun olennoissa on selvästi luiden päällä lihaskudosta, joka on osoitettu myös osmografiatutkimuksissa. DNA-testit taasen osoittavat selvästi, että kyseinen biomassa ei ole ihmisistä, eikä eläimistä peräisin, vaan se on 30% meille ennen tuntematonta. Väitteet siitä, että Perun muumion kallo olisi osa Laaman kalloa, on kumottu tieteellisen datan perusteella täällä. Kävin kallotutkimuksia myös tarkemmin läpi videolla.

5: "Lyhyesti sanottuna Maussan on siis huijari, joka kasvattaa sensaatiomaisilla tempauksillaan vain omaa brändiään ja pankkitiliään."


Jaime Maussan on Meksikossa hyvin tunnettu ja arvostettu UFO-tutkija ja toimittaja. Lännessä häntä väitetään huijariksi, vaikka hän on "vain" tutkija sekä toimittaja, joka on tuonut näitä löytöjä julkisuuteen. Hän ei ole näitä olentoja löytänyt, vaan saanut ne vasta myöhemmin käsiinsä ja kerännyt kasaan tutkimustiimin. Hän ei ole tehnyt väitteitä, kuin vasta tutkimusten ollessa siinä pisteessä, että hän on voinut asiasta olla varma. Kyseessä on skeptikoiden ainainen virhe, henkilöön meneminen. Silloin kun itse todistusaineisto ei miellytä ja sen laatu on kiistaton, hyökätään henkilöitä vastaan, tässä vielä toimittaja UFO-tutkija Jaime Maussania vastaan. Jos hän olisi huijari, olisi hän tehnyt olennot itse esim. savesta ja sitten esitellyt ne humiksina. Sen sijasta hänelle on tuotu olennot ja niitä on tutkittu tieteellisesti useamman vuoden ajan, tarkasti dokumentoituna (Gaian dokumenttisarja) sekä tieteellisiä tutkimuspapereita luettavissa täällä. Näitä savikommentteja ja muita päättömiä virheellisiä väittämiä kävimmekin jo läpi aiemmassa artikkelissamme Nazcan muumioista.


6: "Tapauksen saaman mediahuomion perusteella on oletettavaa, että väitettyjä muukalaisten ruumiita tullaan tutkimaan pian oikeiden tutkijoiden toimesta. Ja mikäli riippumattomia tutkijoita ei päästetä humanoideja tutkimaan, voidaan sitäkin pitää todisteena siitä, että Maussanilla on jotain salattavaa."


Olentoja on tutkittu, niiden löytymisestä, vuodesta 2017 lähtien, useissa eri maissa. Mm. Kanadassa, jossa on parhaimpiin kuuluva DNA-tutkimuslaitos, jossa DNA:ta on tutkittu. Konferenssissa nimenomaan erikseen vielä kerrottiin, että DNA:ta on kuka tahansa tervetullut tutkimaan ja olentoja voi tulla myös paikanpäälle Meksikoon tutkimaan. Tässä klippi konferenssista, jossa painotettiin avoimuutta ja kaikkien tiedemiesten mahdollisuutta tutkia DNA-sekvenssiä ja tehdä omia tutkimuksia.

Skeptikoiden väitteet ovat pelkkää spekulaatiota, eivätkä kyseisten huhujen ja pohjattomien väitteiden esittäjät ole tutkineet minuuttiakaan itse olentoja, joiden tarkkoihin tutkimusanalyyseihin on käytetty useita vuosia ja tehty pitkä työ, niin DNA-tutkimuksista, hiilinäytteistä, osmografiasta, biologisista näytteistä jne. lähtien. Jäädään tarkkailemaan tarttuuko tiedeyhteisö Jaime Maussanin pyyntöön ja osallistuu niiden tutkintaan, ennen kuin kommentoi asiaa näkemättä olentoja. Esim. Suomen yliopistolla olisi nyt hyvä mahdollisuus käydä Meksikossa ottamassa itse näyte olennoista ja sitten tehdä sen DNA:sta kokonainen sekvenssi, joka voisi vahventaa tai kumota aiemmat tutkimukset. Tekniikan Maailma lehdelle vinkkinä, kun kuitenkin edustaa ainakin osittain tiedettä ja tekniikkaa, että voisitte perehtyä olentojen tutkimusten tuloksiin, eikä randomien spekulointiin. Tehkää tutkivaa journalismia! Muita virheellisiä ja valheellisia väittämiä kumosimmekin jo aikaisemmassa artikkelissamme, jossa on kaikki tärkeimmät faktat kuulennasta ja olennoista. Tulemme tekemään aiheesta myös tarkemman koosteen suomeksi, suositun Youtubekanavan Levelin tuleviin UFO-uutisiin, jotka julkaistaan tämän kuukauden aikana. Lähteet: Konferenssi, Gaian teettämä laaja dokumenttisarja tutkimuksista ja niiden edistymisestä, tieteelliset tutkimuspaperit. EDIT: 16.9 Tarkennettu pienistä ja isommista löydettyjen olentojen sukulaissuhdetta ja lisätty, että sitä ei ole vielä selvitetty, on sanottu että ne voivat olla eri lajia. EDIT: 18.9 Tarkennettu tietoa kallotutkimuksista sekä laitettu linkki tieteellisiin tutkimuspapereihin. ✅🔊 Kiinnostaako sinua SGL:n jäsenyys? Jos haluat tukea avaruuselämästä sekä avaruuskulttuureista uutisointia ja saada mielenkiintoisia jäsenetuja (mm. jäsenlehtiä, jäsenkortin, eksklusiivista videomateriaalia jne.), niin voit hankkia Suomen Galaktisen Liiton jäsenyyden. Lisää jäsenyyksistä täällä.

SGL logo

582 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page